Over ons

Wie zitten er achter Synchro 2021 en hoe is dit idee ontstaan?

Begin januari 2021 kwamen we voor het eerst online bij elkaar om een idee te bespreken. Nu de zwembaden dicht waren, snakten we allemaal naar een manier om met onze geweldige sport bezig te zijn. Er waren al volop initiatieven om samen online te trainen en er zijn nog nooit zo veel synchrofilmpjes gestreamd de afgelopen maanden (en dat zal voor heel veel andere sporten ook gelden trouwens). En we hebben natuurlijk de KNZB Synchrochallenge gezien, en de FINA Artistic Swimming Virtual Challenge.

Maar we zochten vooral naar een manier om zo dicht mogelijk bij het échte werk te blijven. Hoe kunnen we dat doen? Daaruit is binnen drie weken dit initiatief en deze website voortgekomen. Open voor alle synchroonzwemmers uit Nederland en België, biedt dit de kans voor elke synchroonzwemmer in elke leeftijdscategorie om weer mee te doen aan een wedstrijd.

We hopen van harte dat we het droge deel van deze wedstrijdserie snel achter ons kunnen laten. Zodra het weer mag, gaan we het water in! En dan gaan wij vanuit Synchro 2021 door met het water gedeelte van de serie, totdat er weer wedstrijden gehouden kunnen worden op de normale manier.

Heb je suggesties voor Synchro 2021? Laat het ons zeker weten!

Liefs,

Annemiek, Lucienne, Micha, Kim, Iris en Gabrielle